Nyheder

Læs tidligere udsendte nyhedsbreve

Alle restriktioner fjernes

Oprettet: 27.01.2022 11:22 Forfatter: Marlene Holm

Fra den 1. februar 2022 ophører alle restriktioner. Da smitten er høj i samfundet, skal du dog fremover fortsat være opmærksom på følgende.

Smitteforebyggende tiltag

Da der er udbredt samfundssmitte med en meget smitsom variant, kan der fortsat være situationer, hvor der er behov for at udvise særlig opmærksomhed på smitteforebyggende tiltag. Ved aktiviteter, hvor mange personer samles stående samtidig indendørs, og hvor der derfor kan være særlig høj risiko for smittespredning, kan det overvejes at tage skridt til at minimere smitterisikoen i februar – eksempelvis ved at opfordre til eller facilitere, at deltagerne testes og holder afstand.

Myndighedernes anbefaler fortsat, at man tager en hjemmetest, inden man skal være sammen med mange mennesker, særligt sårbare borgere. Det vil fortsat være muligt at få en PCR-test, så man kan få bekræftet sin positive hjemmetest.

Coronapas

Coronapas vil fortsat være relevant i forbindelse med udlandsrejser, ligesom at erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger fortsat har mulighed for frivilligt at fastsætte restriktioner - herunder krav om coronapas.

Test

Der vil fortsat gælde anbefalinger om test og selvisolation.

Med håbet om, at 2022 vil gavne fritids- og kulturlivet i Lolland Kommune, og alle kan komme tilbage til den hverdag, vi kendte før corona.